Picknik på Djurgården!!

Ska snart bege mig ut i sommarvärmen. Riktigt skönt. Ska åka ut på Djurgården med en kompis. Vi ska ha med oss lite mat och vin. Ska bli jätte trevligt. Har gjort mackor med kyckling- och curryröra. Har mitt eget recept på det. Enkelt och supergott.

Många som har tagit studenten idag kan jag tänka mig. Så vi är ju förmodligen inte själva ute på Djurgården. Kom på det nu. Men men vad gör det.

Ska ju även på födelsedagsfest ikväll. Hade ju lite presentbroblem tidigre. Har faktist inte lyckats komma på den perfekta presenten. Så han får nöja sig med en flaska vin. Hehe.

Uppdaterar imorn om kvällens bravader. Mycker kan hända när vi är farten, vill jag lova :)

//

Studenttider!!

Hej hopp.

Verkar nog bara bli ett inlägg idag. Har inte varit hemma på hela dagen nästan. Har mått rätt så bra idag. Va ute en sväng igår. Det va riktigt trevligt. Vi började kvällen på lite småhak innan vi begav oss till Café Opera. Va ett tag sen jag va där, kul att komma dit igen. Deras uteservering är verkligen kanon. Riktigt fint. Drinkar, vin och någon öl dracks det under kvällen. Täffade roligt folk. Allt va på topp. Började dock tjaffsa med en kompis en bit in på kvällen. Kommer knappt ihåg vad vi bråkade om. Minns mest att vi slängde ut oss spydiga komentaerer till varandra. Va nog inte så allvarligt. Men nu såhär i efterhand skrattar vi bara åt det. Vi är samms nu!

Har varit inne i stan idag. Fantastikst väder. Lite jobbigt att gå i stan i sådan värme bara. Men men. Köppte en nys väska, riktigt söt. En lång vit blus/skjorta och en grå lite längre tröja. Perfekt till leggings.

Studenttider nu! Fullt med studenter inne i stan. Minns själv när jag tog studenten. Bästa dagen. Helt underbart. Rös i hela kroppen när jag såg alla flak runt sergelstorg. Det festades rejält på dom där flaken. Folk badade till och med i fontänen. Så grattis alla studenter!!

Imorn är det fredag. Härligt. Har planer planerade för kvällen. Så ser fram emot imorn.

//

Utgång idag?

Ikväll är det fest. Yes. Ska ut en sväng, Slå klackarna i taket, rejält hade jag tänkt! Hehe! Håller på att göra mig iordning. Ska snart bege mig till en kompis. Börjar där. Längesedan jag var ute en onsdag faktist. Men det ska bli riktigt skoj. Hoppas på en bra kväll!

Hade lite klädproblem tidigare idag. Men kvällens outfit är nu klar. Svarta leggings, svart kjol med hög midja, under det en vit skjorta. Lite juveler på det.. så blir det nog topp. Hehe! Ja.. det får funka. Är ju bara onsdag ;p

Någon annan som ska ut en fin kväll som denna?

//

Thaibrännan!!

Klockan har precis blivit två. Har legat ute i solen från tolv fram till nu. Helt underbart. Ser ut som om thaibrännan är på väg tillbaka trots allt. Hehe! Ska sätta mig ute i skuggan ett tag. Fixa ögonbrynen, ta en cigg och läsa klart min bok. Vilken kombination på sysslor :)


//

Jason Mraz!!

Hej hopp. God morgon får jag nog lov att säga. Gick upp sent idag, ställde klockan på tio för att komma upp en bra tid. Låg kvar och och halvsov till elva. Jaja här är jag nu iaf, har precis käkat frukost. Tänkte bege mig ut i solen snart. Bästa solen mellan tolv och tre sägs det ju. Också den farligaste solen! Men men.

Sitter och ser på Jay Leno just nu. Repris från i natt. Ett fantastiskt uppträdande med Jason Mraz. Im yours- låten, som förmodligen alla har hört. Men den här versionen och just detta liveframträdande är sjukt bra. Se själva.

http://www.youtube.com/watch?v=VtoNKpV3Ch0


Behöver forfarande presenthjälp.. se tidigare inlägg!!

//

Present hjälp!!

Behöver lite hjälp här. Ska iväg på födelsedagsfirande nu på fredag. Kom nyss på att jag självklart måste ha med mig en present av något slag. Man vill ju inte komma tomhänt.

En killkompis som fyller år. Han blir 21. Vad köper man? Verkar bli en ganska enkel tillställning enligt inbjudan. Det bjuds på mat och dryck. Festen är på en krog inne i stan, så en liten enkel present som inte blir jobbig eller i vägen att släpa på under kvällen. Något förslag? Står helt still här!!

//

haha tänk om ändå detta fanns!!

Haha kolla på det här. Räddaren efter en utekväll på stan?

http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewMovie.action?id=20655

Störande?

Haha kan hända mycket på en 10 minuters lång bussresa. För vissa iaf.

Satt bredvid en tjej vars tjejkompis stod bredvid. De va nog båda i 30- års åldern kankse. Av att lyssna/höra på deras samtal under resan kunde man lätt konstatera att de inte setts på ett bra tag. Förmodligen gammla kompisar -kollegor kanske, vad vet jag. Den ena tjejen pratade konstant under hela resan. Enbart om henne själv. Den andra fick ingen syl i vädret. Riktigt självgod verkade hon va. Jag har det, jag gör det, jag, jag, jag. Kan på min ena hand lätt räkna upp orden, inte meningar, utan bokstavligen orden som hennes kompis sa under resan. Dock en ganska kort resa, men iaf. Hur svårt kan det va att slänga ut sig ett - "hur lever livet med dig?"

Hehe brukar inte störa mig på folk på bussen, men hade idag glömt min mp3 hemma. Så va så illa tvungen.

//

Hur fan kommer man av då?

Kom precis hem från en kompis. Tog bussen därifrån, tar ungefär tio minuter hem, lite beronde på folk såklart. '

Iallafall. Ganska mycket folk på bussen. Men sittplatser gott åt alla. Konstigt ändå att folk väljer att stå om inte ett helt säte för två personer är ledigt. Folk väljer alltså heldre att stå än att sitta bredvid en främling. Är inte det lite märkligt!?

Många anser att det uppstår en jobbig situation då man sitter längst in och ska av före personen bredvid som då sitter ytterst. Lite dessperat nästan börjar man plocka ihop sina grejer, rätta till jakan, gräva i väskan eller rent av hosta till och med det visa att man ska av. Istället för att bara säga ursäkta, tack och gå av bussen.

Haha lite roligt. Men måste väll erkänna att man kanske ibland beter sig så själv. Av ren feghet. Jaja.

Haha värst är ju om personen bredvid sitter med hörlurar och typ sover/blundar. Hur fan kommer man av då? Hm!

//


Dessa serier..

Håll med om att Greys Anatomy är en bra serie. Såg just säsongns sista avsnitt. Ett dubbelavsnitt. Kan det bli bättre. Slutade riktigt fint. Rekomenderas att se på.

Innan läggdags tänkte jag bränna av ytterligare ett avsnitt av Gossip girl. Haha man blir fan beroende av alla dessa serier :)

Sen säger jag nog god natt. God natt!

//

Björn.. Schlager

Undrar vad det ska bli för väder imorn. Åker ev. in till stan en sväng om inte vädret är allt för fint. Då vill jag ju passa på att sola. Thaibrännan börjar tyvär försvinna. Hehe.


Kollar på High Chaparall. Mike Tyson är med. Han ser rätt läskig ut. Men så har han ju fått en och annan smäll i sitt liv. Inte så konstigt kanske. Trist på tv ikväll va. Kul att Sverige vann fotbollen iaf. Något vi är bra på iaf :p Det för ju tankarna till schlagern såklart.. ingen missade väll Björn Gustavssons inhopp.. för er som gjorde d.. länkar här till you tube där klippet körs för fullt..  
http://www.youtube.com/watch?v=BBkQVd5ajNc&feature=bz302

Haha måste ju ses.

//



 


En spinning tanke.. stämmer ju?

Kom precis hem från att ha tränat en timme. Riktigt skönt. Tränar på World class just nu. Körde spinning 30 min och efter det core i 30 min. Körde på friskis förra året. Betydligt billigare, men gillar world cl. bättre av någon anledning. Men mitt kort går ut nu till sommaren så till hösten har jag ändå övervägt att börja på friskis igen. Verkligen skillnad i pris. Jaja en hel sommar som ska gå först.

Det här med gruppträning är förövrigt rätt skoj. Va en klass på ungefär 15 personer idag som körde spinning. En ledare längst fram i salen. Salen består kanske av 25-30 cyklar. I rader med sex i varje. Längst fram sitter ledaren på ett litet upphöjt podium, med headsett på huvudet och en dunkande musikanläggning vid ena sidan. Skriker, sjunger och hojtar för full hals. Boot camp -släng dig i väggen. Haha. Första och andra raden består av dom som verkligen, verkligen kan det här med spinning. Vissa tror sig kunna, roar ju oss som sitter en bit bak iofs. Hehe. Inga konstigheter igentligen, men självklart så krävs ju viss teknink. Raderna längst bak sätter ju sig, ja det förstår ni nog. De som inte vill synas så mycket, de som ser sig som otränade. Vill bara köra sin grej lixom. Själv placerar jag mig oftast i mån om plats förstås, men oftast nånstans i mitten. Aldrig längst fram. Aldeles för blyg för det. Hehe. Upptäckte detta fördelningssystem idag när jag av någon anledning hamnade just på raden längst bak.
Alla som kört spinnig i grupp någongång kanske håller med?

Jaja nog om spinning. Kul hade jag iaf. Känner mig duktigt. Klappar mig på axeln. Klapp klapp!

//

Dags att boka.. ?

Vilken långsam, ganska värdelös dag det har varit idag. För mig iaf. Har haft hela dagen ledig, kunde ha fått massa saker gjorda. Men men.. här sitter man nu 15.41. Ska snart börja förbreda maten tills mamma kommer hem vid halv fem. Ska iväg och träna vid sju så måste hinna få i mig något innan dess. Gjorde förövrigt en jätte god smoothie även idag. Med smak av banan, mixat med youghurt och is. Perfekt mellanmål.

Har fram till nu ägnat dagen åt att sola och kollat på Gossip girl. Hela tre avsnitt. Haha. Har fastnat. Blir lätt så för mig tyvär. Men ett kul sätt att fördriva tiden på om inte annat.

Ikväll måste jag boka massa biljetter till sommaren. Främst båtbiljetten till Gotland nästa vecka. Men även båtbiljett från Gotland till nynäsh. i början av juni. Åker från Sthlm till Göteborg. Ska va där en vecka med familjen, kolla på Bruce Springsteen bla. Ska bli skit skoj, vi barn gör det främst för mammas skull. Bruce på Ullevi alltså. Men ska bli coolt att se. Beger mig därefter till Gotland igen, för jobb resten av sommaren. Så ikväll ska biljetter bokas!!

Nu ska jag bege mig till köket. Vad äts idag?

//

Det som plötsligt kan hända.. hände. Haha.

Måndag idag. En ny vecka har börjat. Inte många dagar kvar tills jag åker till Gotland. Börjar faktist bli lite nervös. Inte för Gotland i sig, har ju varit där varje sommar i hela mitt liv. Men för jobbet och alla nya människor jag kommer träffa. Ska ju bo med ett gäng främlingar. Men ser fram emot att åka. Förra säsongen på Gotland var helt underbar, riktigt roligt hade vi. Hoppas den här sommaren blir minst lika bra.

Funderar på vad jag behöver fixa innan jag åker, nästa helg blir min sista helg då jag kan umgås med mina vänner här hemma. Måste ta mig in till stan någon dag denna vecka. Eller om jag tar en tur med mamma i helgen.

Jag som hade tänkt sola idag, inge vidare väder än så länge, mulet och grått. Ska träna ikväll iaf. Hoppas jag tar mig tid och ork till det.

Laddade här om dagen ner säsong 1 av Gossip girl, har sett de tre första avsnitten. Har redan fastnat för serien. Rikigt bra faktist. Liknande serier brukar ju spåra ut redan efter halva säsongen, får se hur denna klarar jag. Ska redan nu ta mig en titt på avsnitt 4. Rasstlös och ledig/arbetslös som man nu för tillfället är om dagarna, finns väll inget bättre än att frossa i amerikanska dramaserier. Haha eller hur!?

Haha den där miljonen som jag skrev tidigare om, som jag väntar på ska dimpa ner i brevlådan. Fick ett litet förskott idag. Har tydligen råkat betala min telefonräkning två gånger. Så fick ett utbetalningskort på 400 spänn. Du ser. Plötsligt händer det!!

//

Sthlm i all ära..

Är nu hemma igen från en dag på stan och söndagsmys hemma hos en kompis.

Möttes upp på stationen runt tre. Jag sköt som vanligt upp mötes tiden en halvtimme i brist på tid och planering måste  jag nog erkänna. Väl på plats iaf tog vi tåget till centralen. Gick Hamngatan ner, köppte en varsin latt take away på vägen. Gick ner mot nybroviken, slog oss ner bland båtarna längst med kajen. Drack vår kaffe och tog en cigg i solskenet. Pratade om allt mellan himmel och jord. Det är ju alltid lika kul att bara sitta och se på folk.

Ja helt underbart vilken fantastisk dag det har varit. Man mår på något sätt mycket bättre när solen visar sig. Trots problem och bekymmer man kanske går och bär på. För visst gör man väll det alltid!? Måste verkligen säga det att Stockholm är vakert. Bor man en bit utanför, som jag nu gör tror jag att man på något sätt uppskattar staden mycket mer än om man bor mitt i smeten. Även om det är det man kanske drömmer om att någon gång i livet få göra. Väntar fortfarande på den där miljonen som när som helst borde dimpa ner i brevlådan. Hehe. Då kan vi börja snacka.

Vi promenerade faktist hela strandvägen ut till djurgården. Riktigt skönt.

Väl hemma igen blev det lite matlagning och tv tittande. Det lagades ost- och skink paj. Det sågs främst på Parlamentet och efter det Sanningens ögonblick. Helt okej söndags underhållning.

//

Morsdag och Gossip girl?

Har precis duchat, klätt på mig och sminkat till mig lite. Svårt klädval idag. Måste ju främst klä sig efter vädret. Efter en mängd utslina kläder från karderoben, som förövrigt nu ligger som ett klädhav över hela golvet, har jag lyckats få på mig dagens outfit. Blev dock tvungen att skjuta upp tiden då jag skull möta min vän med en halvtimme. Fika är väll det bästa man kan göra en sånhär dag!?

Glöm för all del inte bort lilla mamma. Det är ju hennes dag idag. Morsdag. Mamma borde firas med en dag flera gånger om året. Jag uppskattar iaf min mamma alla 365 dagar. Självklart lite extra idag.

Pappa kikade även förbi nyss. Åt lite lunch tillsamans, sen va han på språng igen. Håller väll med honom om att vi ses aldeles för sällan. Men har man valt att flytta till andra sidan stan så har man. Det är svårt att få allt att gå ihop. Men men.. bara man försöker så.

Söndagar har de senaste veckorna betytt andra avenyn för mig. Haha ja jag följer den serien. Sista avsnittet för säsongen visades i förra veckan. Så en andra avenylös söndag blir det allt. Dock parlamentet vid halv nio som måste ses. Ikväll tävlar Johan Wahlström och Mikael Tornving det blå partiet. Magnus Betnér och Annika Andersson i det röda. Lägger redan nu min röst på självaste Magnus Betnér. Kul kille.

Laddade för några dagar sen ner hela säsong 1 av Gossip girl. Har bara sett reklamsnuttar på kanal 5. Har inte haft tid att följa den på tv. Någon som har nån bra uppfattning om serien? Är det något att se?

Måste rusa nu, bussen går om 10 min. Nu blir det sol och fika. Hoppas vädret inte bara håller i sig idag utan även resten av veckan.


Söndag och sol

Gårdagens schlager flopp har lagt sig från min sida. Idag är det utomhus och sol som gäller. Kanonfint väder. Har legat på baksidan hela förmiddagen och solat. Ska iväg och fika med en kompis ganska snart. Förhoppningsvis sitta på en mysig uteservring med en latte i handen. Måste hoppa in i duchen nu för att hinna i tid.

//




Vilken flopp

Vilken flopp det blev.. schlagern!!

Perelli vad hände? Hon va väll iofs den som gjorde bäst ifrån sig. Hon va bra ju. Men men. Samma visa varje år. Sverige överskatar återigen sig själva en aning. Öst- och västländerna röstar på grannländerna. Varför ens ställa upp? Jaja trist värre. Trodde faktist att hon hade en god chans till en topp fem placering. Hm!

Haha snacka om att Björn G. lättade upp stämmningen när han skulle redovisa Sveriges röster. Räddningen. Han kan han.

//


Schlager

Beger mig återigen till datorn efter någon timmes tv tittande. Såg precis på bröderna lejonhjärta. Gillar vrkligen Astrids serier, så bra. Kommer ihåg när man va mindre att man tyckte att både bröderna lejonhjärta och mio min mio va läskiga. Drömmde mardrömmar om kattla. Haha. Nu tycker jag serierna mest är mysiga att se på.

Yes schlager idag. Ganska kul. Tror nog att Perelli kan ta sig ganska långt. Hoppas det iaf. Om inte som vinnare så tar hon deffenitivt en topp fem placering skulle jag tro. Sa iofs så om The Ark förra året också men.. se hur det gick för dom! jaja det återstår att se. Svt 21.00. Läste aftonbladet idag, det skrivs ju såklart om schlagern så det står härliga till. "schlager-extra sidorna 44 45 46 47 48 49 50 OCH 51" Herregud säger jag bara. Inget viktigare i världen som har hänt? Tydligen inte. Björn Gustavsson ska göra någon sorts hemlig comeback ikväll läste jag. Det ser jag mest fram emot iaf.. han är ju sjukt bra.

Undrar hur många som bloggar om schlagern idag. Haha. Ja jag är nog inte ensam om det iaf.

Mycke mat idag..

Idag kommer min syster hem hit på besök. Händer inte så ofta, så ska bli trevligt. Mamma står i köket och donar. Potatisgratäng och kyckling till middag. Rabarber och jordgubbspaj till efterätt. Fint ska d va.. tydligen. Gjorde mig en jätte god banan- och jordgubbs smoothie alldeles nyss. Mixade det med yoghurt och is bara. Supergott, rätt nyttigt också va. Ska bege mig till tv:n nu.. The hills har redan börjat, efter det newport harbor. Hehe sköna serier.

Varför rubrik?

Sitter och funderar på hur jag ska börja detta inlägg. Får väll bli så spontant som möjligt. Är förvånad över att jag inte mår sämmre idag än vad jag gör. Va ute en sväng igår nämligen. Jag och en kompis lagade och käkade middag ihop. Det blev potatissallad med kyckling till. Riktigt gott. Drack ett glas vin till maten och förade därefter ganska ordentligt innan vi begav oss ut. Eftersom ekomomin inte tillåter så mycke jus nu, så blev det utgång på hemmplan bara. Betydligt billigare. Varken något inträde att betala eller någon dyr taxiresa hem. Taxiresan ja,  som man ofta dagen efter kommer på att man tagit, då ist för nattbussen som faktist går rätt ofta. Visst finner jag bekvämlighet med taxi, men men. Lätt att va efterklok.

Gjorde förövrigt en jättegod senapsdressing till potatissalladen vi åt igår. Jätte enkelt. Dijonsenap, vitlök, dragon, timjan, vitvinsvinäger, salt, lite honung alt. strösocker och tillsist oljan. MIxade ihop allting med stavmixern och hällde troppvis i oljan varvat med lite vatten. Supergott.

Funderade över hur inlägget skulle börja. Funderar verkligen seriöst nu på vad jag ska skriva i rubrikfältet. Nej skiter i det..

Härligt..

Börjar härmed att blogga igen. Har inte laggt upp något här sen oktober förra året. Har tappat lusten att skriva helt enkelt. Lusten har kommit tillbaka, känner mig mer motiverad än någonsin att skriva igen. Är dagligen inne på andras bloggar och läser om allt möjligt, riktigt roligt. Folk skriver verkligen om allt. Varje steg i livet.

Har precis läst igenom mina tidigare ungefär 60 inlägg på denna blogg. Herrgeud vad man har skrivit. Om jag ser tillbaka ungefär ett år från nu. Vilket liv man levde alltså, vilka problem jag verkar ha haft. Kärlek verkar ha varit en enda stor gåta för mig. Kanske det är fortfarande. Har beklagat mig som fan i denna blogg.. om otrogna ex , sömnlösa nätter, trista jobb.. ja jag kan fortsätta. Inte för att mitt liv just nu ser så mycket roligare ut, men det känns som att man kommit en bit på väg.

Men shitt va man levde runt på den tiden. Va ute varje helg. Gick ut i veckorna trots tidigt jobb nästa dag. Men vad kul vi hade det. Jag bodde hemma, gör det fortfarande. Jobbade heltid, fick fast lön varje månad. Hade verkligen råd att leva.

Är nu 21 år fyllda. Har inte bloggat sen i Oktober 2007. Kanske en ny fas i livet som har börjat. Har gått utan jobb de senaste två månaderna. Kom då hem från en två och en halv månaders utomlandsresa. Åkte i mitten av januari detta år till Thailand med tre tjejkompisar. Helt underbart, vilken upplevelse. Måste göras om. Där kan man snacka om att vi levde livet. Kom hem i början på april alltså. Och har sen dess gått utan jobb. Innan jag åkte ner sa jag upp mig från mitt dåvarande jobb. Åkte i december på en sjukskrivning för ryggen i tre veckor. Trivdes inte heller speciellt bra. Så jag sa upp mig i samma veva. Åker återigen denna sommar däremot till gotland, för jobb hela sommaren. Så allt verkar ordna upp sig trots allt. Har deffenitiv min mamma att tacka för det.

Ja så ser väll livet  i korthet ut för mig just nu. Denna blogg lever igen.. Ska hålla den vid liv så länge jag har kvar lusten..